Ђорђе Милићевић: Приштина слави независност насталу на спаљеним кућама

Ђорђе Милићевић, шеф Посланичке групе социјалиста у Скупштини каже да представници привремених институција у Приштини исказују највећи степен бескрупулозности и недостатка морала славећи дан када је правда погажена, а призната независност квазидржаве из које је прогнано око 230.000 лица углавном српске националности.

„Срамно је славити независност која настаје на спаљеним кућама, мучењима и бруталним иживљавањима над српским живљем, паљењем њихових светиња – цркава и манастира, рушењем и уништавањем гробних места и споменика“.

Тачи и Харадинај сеире на животним голготама Срба, констатује Милићевић и примећује да је управо то доказ „исправности политике коју воде председник Србије Александар Вучић и министар спољних послова Ивица Дачић, а чији је циљ заштита преосталог српског становништва на Kосову, али и очувања мира и стабилности у региону“.

Kосовски премијер у оставци Рамуш Харадинај изјавио је да је 22. јул, дан када је Међународни суд правде, 2010. године прогласио да Декларација о независности Kосова није у супротности са међународним правом, један од најважнијих датума за државност тзв. Kосова.

Извор и фото: Танјуг

The post Ђорђе Милићевић: Приштина слави независност насталу на спаљеним кућама appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »