Америка би требало да буде срећна што Венецуела није запуцала

Америка је оптужила венецуелански Су-30 за „агресивно праћење“ америчког извиђачког авиона. Међутим, председник Комитета за одбрану Држане думе Јуриј Швиткин је изјавио да су САД у овој ситуацији биле те које су се неадекватно понашале.

„Став САД говори да оне нису одустале од свог правила — кршења ваздушног простора суверених држава, а ово управо то и показује. Ратно ваздухопловство Венецуеле је благовремено реаговало. То је апсолутно у оквиру норми међународног права. То што САД данас врше извиђања територије суверене државе — говори о потпуном гажењу права те државе. Зато је — да је било потребно — могло бити примењено и оружје Ратног ваздухопловства Венецуеле против оних који крше њен ваздушни простор“, рекао је Спутњику Јуриј Швиткин.

Јужна команда америчке војске саопштила је раније да је венецуелански „Сухој 30“ агресивно пратио америчког ловца, тврдећи да је био на „небезбедној удаљености“, а сада окривљују Русију, и то за неодговорну подршку Каракасу.

​Америчка војска је објавила и видео снимке на којима се види „инцидент“, али није навела колико је амерички ловац био близу границе са Венецуелом.

Америка би требало да буде срећна што Венецуела није запуцала

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »