Након што су га руски пранкери Вован и Лексус преварили, Заев мења телефоне и отпушта саветнике

У задоцнелој реакцији на проваљену режирану превару руских пранкера, председника Владе Републике Северне Македоније (РСМ) Зорана Заева, „у оквиру Кабинета премијера, промењен је део техничких уређаја, укључујући и мобилне телефоне и бројеви мобилних телефона премијера и дела његових сарадника“, саопштено је у суботу у Скопљу.

У том изнуђеном потезу, после скандалозне одужене једногодишње преваре Заева „у наставцима“, од стране руских пранкера Вована — Владимира Кузњецова и Лексуса — Алексеја Тољарова, у

Влади РСМ су очекивано уведене нове мере за ојачавање безбедности комуникација не само премијера. Уз промену бројева телефона премијера и његових сарадника, како је најављено, биће промењен и део тог неопрезног сарадничког тима Заева.

Руски пранкери су у „опуштеним“ околности несметано са Заевом телефоном учестало „ћаскали“ представљајући се као украјински председник Петро Порошенко и генерални секретар НАТО-а, Јенс Столтенберг.

Из Владе у Скопљу у суботу је саопштено да је у току „унапређење протокола и правила заказивања састанака и спровођења телефонских разговора у Кабинету, у циљу да се обезбеди висок ниво провера и заштите комуникација премијера“.

Премијер је направио и анализу професионалности и ефикасности ангажмана својих саветника и сарадника, на основу чега ће се делу ангажованих лица захвалити на досадашњој сарадњи, прецизира се у владином саопштењу, без навођења имена смењених.

Додатно се указује да „сагласно најави за одлучно супротстављање и осујећивање дезинформација са нападима на демократију у земљи, Кабинет премијера припрема опсежан План за одлучну акцију против ширења дезинформација чија ће прва верзија ускоро бити представљена јавности, а потом и консултована са заинтересованим чиниоцима и са стратешким партнерима земље“.

М. Станчић

 

Након што су га руски пранкери Вован и Лексус преварили, Заев мења телефоне и отпушта саветнике

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »