Михајловић: Србија и Бугарска имају веома добру сарадњу

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић поручила је данас у Димитровграду да Србија и Бугарска имају веома добру сарадњу у области инфраструктуре и да је повезивање ауто-путевима и железницом заједнички интерес две земље које су најкраћа рута ка Турској и Блиском Истоку.

„Нису сарадња Србије и Бугарске само споразуми и декларације, него и пријатељски односи и добра економска сарадња и сарадња у области инфраструктуре. Ми завршавамо на јесен источни крак Коридора 10, а радује нас да се и са стране Бугарске ради на изградњи ауто-пута ка српској граници. Такође, у четвртом кварталу почињемо радове на реконструкцији, модернизацији и електрификацији пруге Ниш-Димитровград“, рекла је Михајловић.

Министарка, која се током посете Димитровграду састала с министром транспорта, информационих технологија и комуникација Бугарске Росеном Жељазковим и делегацијом бугарског Министарства, казала је да између два министарства нема отворених питања и да ће се на техничком нивоу појачати заједнички рад на смањивању гужви на граничним прелазима. „Драго ми је што смо баш у Димитровграду имали састанак, а очекујем да министар и амбасадор буду наши гости на отварању целог источног крака Коридора 10, као и да до краја године имамо састанак мешовите радне групе у области транспорта“, рекла је министарка.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »