ЕУ о оставци Харадинаја: «Немамо коментар»

Портпаролка ЕУ Маја Коцијанчић каже да су у Бриселу примили к знању одлуку Рамуша Харадиња да напусти функцију.


У Бриселу су на оставку премијера привремених приштинских институција Рамуша Харадинаја реаговали тек после директног питања Танјуга о могућим импликацијама ове оставке на даљи ток дијалога Београда и Приштине коме поредује ЕУ.

”Примили смо к знају одлуку премијера Рамуша Харадинаја да напусти своју функцију и образложење оставке. У овом тренутку немамо даљи коментар”, изјавила је Коцијанчић.

ЕУ је као главни посредник у дијалогу Београда и Приштине до сада наглашавала да се разговори воде у формату који су потврдиле обе стране што подразумева председнике Александра Вучића и Хашима Тачија као главне преговараче две стране.

ЕУ институције и званичници небројано пута су осудили одлуку привремене косовске владе на челу са Рамушом Харадинајем да уведе таксе на робу из Србије и БиХ што је означено као главна препрека наставку дијалога Београда и Приштине.

Дипломатски извори наводе да је сама шефица ЕУ дипломатије Федерика Могерини више пута је долазила у вербални сукоб са Рамушом Харадинајем због чега су и отказане две заједничке конференције за новинаре приликом посета Храдинаја Бриселу. 

 

 

 

ЕУ о оставци Харадинаја: «Немамо коментар»

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »