Тачи реаговао на Харадинајеву оставку: И мој саветник позван у Хаг

Косовски председник Хашим Тачи рекао је да је о позивима на саслушање пред Специјалним судом за злочине ОВК, који су упућени Рамушу Харадинају и Бислиму Зурапију и његовом саветнику сазнао из медија, наводећи да ће наредне потезе дефинисати у складу са уставним овлашћењима.

«Са жаљењем сам примио вест да је Специјални суд на разговор позвао мог саветника и бившег шефа главног штаба ОВК Бислима Зурапија и некадашњег команданта зоне Дикађин Рамуша Харадинаја, као и још неке бивше официре ОВК», рекао је Тачи.

Тачи је рекао и да је за одлуку Рамуша Харадинаја да поднесе оставку на место премијера сазнао из медија.

Косовски председник је рекао и да жали због Харадинајеве одлуке, али и да ће наредне потезе дефинисати у складу са законским и уставним овлашћењима.

«Верујем у чистоту борбе коју је водила ОВК и верујем у високе моралне стандарде бораца за слободу. Нико не може нарушити вредност наше слободе и рата који је водила ОВК», закључио је Тачи.

Како је најављено у Приштини, Тачи ће се ускоро састати са лидерима политичких странака након чега ће донети одлуку да ли ће именовати новог мандатара за састав владе или ће расписати превремене изборе.

Тачи реаговао на Харадинајеву оставку: И мој саветник позван у Хаг

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »