Studentski dosije Nebojše Stefanovića je čist novi falsifikat sa Megatrenda

Izjava akademika Ljubiše Rakića, predsednika Saveta Univerziteta Megatrend i predočena navodna dokumenta, predstavljaju novi falsifikat, ali i sramotu za Srpsku akdemiju nauka i umetnosti čiji je Ljubiša Rakić član.

Nepoznato je zašto se akademik Rakić uopšte oglašava u ime Megatrend univerziteta kada Nebojša Stefanović nije završio taj fakultet, već je diplomu dobio od britanske firme Megatrend International Expert Consortium Limited . Da je Stefanović završio beogradski Megatrend, ne bi mu bila potrebna nostrifikacija.

Pozivamo portparola Megatrenda gospodina Rakića da objasni građanima kako je firma iz Engleske, koja nije registrovana za obrazovnu delatnost, mogla da organizuje nastavu u Srbiji i izdaje diplome. Na kom jeziku su držana predavanja, kako se zovu ti fantomski profesori iz Nemačke, Francuske i Engleske koji su provodili semestre u Beogradu, predajući i ispitujući studente. Kako je moguće da “Megatrend International”, koji je funkcionisao od 1990. do 2004. sa sedištem u Londonu, nije ostvario niti jednu funtu platnog prometa, iako je na njemu studiralo najmanje 1.054 studenata? Ako je ovo inostrano privredno društvo imalo dozvolu za rad u Srbiji, zašto ovde nisu ostvarili prihode za ovih 14 godina i zašto nisu oni platili troškove zakupa Sava centra? Šta znači da je račun o zakupu sale Sava centra iz novembra 1996. godine ispostavljen na “Megatrend 11000 Beograd”, a da je rukom na priznanici iznad dodato “Poslovna škola”? O kakvoj “poslovnoj školi” se radi, pošto očigledno nije u pitanju “Megatrend International”?

Kako je nastava u Sava centru vođena po ugovoru o saradnji sa ovim privrednim društvom iz Velike Britanije kada ono tamo nije registrovano za obrazovnu delatnost?
Kako je Nebojša Stefanović upisao ovaj lažni fakultet 1995. godine kada je u to vreme neuspešno studirao najpre Medicinski, a potom i Pravni fakultet u Beogradu? Da li je Nebojša Stefanović jedini student Univerziteta Megatrend u njegovoj istoriji koji je studirao 10 godina?

Kako je moguće da tadašnje savezno ministarstvo za ekonomske odnose sa inostranstvom odobrava rada stranih obrazovnih institucija u Srbiji koje pritom uopšte nisu obrazovne institucije? Zašto nisu pokazani Stefanovićev studentski indeks i diploma?

Više je nego jasno da Nebojša Stefanović nema validnu diplomu i da je on samo jedan od hiljade ljudi koji su kroz sistem lažnih Megatrend fakulteta u inostranstvu pribavili papir na osnovu koga su postavljani na razne funkcije ili se zapošljavali uzimajući mesta ljudima koji su pošteno studirali. Jasno je da tužilaštvo, osim protiv Nebojše Stefanovića, treba da pokrene postupak i protiv svih onih koji su ove malvezacije osmislili i realizovali.

Ova vest Studentski dosije Nebojše Stefanovića je čist novi falsifikat sa Megatrenda je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »