Konkurs za nagradu za mladog evropskog umetnika

Friday, July 19, 2019 – 23:45 to Monday, August 19, 2019 – 23:45

Organizacija Trieste Contemporanea Committee u Trstu objavila je konkurs za nagradu za mladog evropskog umetnika, koju dodeljuje od 1999. godine u cilju promocije stvaralaštva mladih autora iz zemalja Istočne i Centralne Evrope na međunarodnoj sceni.

Dobitnik/ica jubilarne nagrade imaće mogućnost da realizuje samostalnu izložbu u prostoru Studio Tommaseo u Trstu, uz prateći katalog.

Učešće na konkursu se ne plaća.

Rok za prijavljivanje je 19. avgust 2019.

Konkurs je otvoren za umetnike do 30 godina, odnosno rođene posle 18. avgusta 1989. godine iz Albanije, Austrije, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Estonije, Nemačke, Mađarske, Italije, sa Kosova, Litvanije, Letonije, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Poljske, Rumunije, Slovačke, Srbije, Slovenije, Turske i Ukrajine.

Moguće je i grupno učešće, pri čemu u formularu treba navesti ime i lične podatke lidera grupe, a za ostale članove dovoljna su imena, zemlja i datum rođenja (takođe moraju biti iz zemalja na koje se nagrada odnosi i ne mogu biti stariji od 30 godina).

Zainteresovani treba da popune onlajn formular i prilože ažurirani portfolio (u pdf formatu, maksimalno 3MB), kao i identifikacioni dokument (pdf ili jpg format, maksimalno 500 KB).

Portfolio treba da sadrži:
— fotografije najmanje pet recentnih radova (svaki treba da bude potpisan i propraćen kratkim opisom)
— CV
— umetničku izjavu (maksimalno 500 reči).

Svi tekstovi moraju biti napisani na engleskom.

Sve prijave koje zadovoljavaju uslove konkursa razmotriće žiri koji čine stručnjaci i kustosi za savremenu umetnost iz Evrope.

Nagrada Young European Artist dodeljuje se od 2017. godine bijenalno, a 2017. dobila ju je umetnica Selma Selman iz Bosne i Hercegovine.

Prijavni formular nalazi se na sajtu triestecontemporanea.it

*Foto: Selma Selman, performans Superposition (Fabrizio Giraldi)

(SEEcult.org)


Source: Портал за културу Југоисточне Европе SEEcult.org (http://www.seecult.org)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »