Ђорђе Милићевић за лист Данас: СПС 29 година био релевантан чинилац, то довољно говори о нама и нашој снази

Шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије (СПС) и потпредседник Скупштине Србије Ђорђе Милићевић казао је да је СПС свих 29 година откад је основан био релевантан чинилац на политичкој сцени и да то сасвим довољно говори о тој странци и њеној снази.

Милићевић је у Општини Звездара, у разговору са грађанима рекао да је СПС прославио 29. рођендан и да је та партија остала верна идеји социјалне правде и онда када је било, како је рекао, најтеже током 5. октобра 2000. године.

„Наша највећа слава је да када паднемо, знамо да се подигнемо и усправимо“, рекао је Милићевић.

Он је казао да та партија никада није, како је оценио, била против своје државе и народа.

„Од прошлости се не живи, од прошлости се извлаче поуке“, рекао је Милићевић и додао да је највећа грешка то што та партија није била свесна неких грешака када су имали апсолутну власт, него је схватили после.

Он је казао да је „поносан на црвену боју“ и додао да је та боја „симбол крви радника и бораца“, а да „други треба да се црвене због срамоте“.

Милићевић је казао да је било бројних покушаја да се, како је навео, обесмисли и минимизира рад Скупштине Србије, али да је она „симбол демократичности“ и да „ради у најбољем интересу грађана“.

Нико никада у Скупштини Србије није имао намеру да спречи демократску расправу и демократско сучељавње мишљења, навео је Милићевић.

„Дакле, не снага силе, него снага аргумената“, рекао је Милићевић.

 

Извор: Данас

The post Ђорђе Милићевић за лист Данас: СПС 29 година био релевантан чинилац, то довољно говори о нама и нашој снази appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »