Александар Антић разговарао са проф. Дарком Трифуновићем поводом његовог пријема у висока научна звања на две угледне кинеске институције

Министар рударства и енергетике Александар Антић који је и национални координатор за сарадњу са Кином у формату „Кина плус 17“, разговарао је са професором на београдском Факултету за безбедност Дарком Трифуновићем, поводом његовог пријема у висока научна звања на две угледне кинеске институције, које се баве пројектом „Појас и пут“.

Министар Антић је честитао професору Трифуновићу поводом одлуке кинеског универзитета Фудан, да му додели научно звање у рангу ванредног професора, као и одлуке шангајске академије друштвених наука – Центра за европске студије, која је изабрала Дарка Трифуновића за професора и именовала за координатора истраживања и промоције активности у вези са пројектом “Појас и пут”.

Ове одлуке угледних кинеских научних институција су, не само признање за рад професора Трифуновића, већ и веома конкретан напредак у укупној сарадњи Србије и Кине на пројекту Један појас – један пут, у смислу јачања научне и истраживачке сарадње наше две земље. Ми смо задовољни оваквим наставком сарадње, јер на пољу научног и истраживачког рада, а посебно у сектору енергетске безбедности, можемо много да научимо од Кине, али и да тој великој земљи понудимо и наша знања и сарадњу наших експерата”, изјавио је министар Антић.

Уз захвалност министру Антићу на честитки и подршци, професор Дарко Трифуновић истакао је значај који кинеске институције придају сарадњи са Србијом у оквиру пројекта “Појас и пут”, а нарочито у области енергетике, као ослонцу ове сарадње и посебно личном доприносу министра Антића на реализацији конкретних пројеката у оквиру ове стратешке иницијативе.

Извор и фото: МРС

The post Александар Антић разговарао са проф. Дарком Трифуновићем поводом његовог пријема у висока научна звања на две угледне кинеске институције appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »