Москва: УН обећале да ће убрзати истрагу о нападу на Руса на Космету

УН спроводе унутрашњу истрагу поводом инцидента са руским држављанином припадником Унмика Михаилом Красношчековом на Косову и Метохији и обећале су да ће убрзати тај процес, изјавио је представник Министарства спољних послова Русије Андреј Келин.

фото: Твитер

«Све је једноставно, то је питање УН, усљед чега управо та организација и спроводи истрагу о томе шта се тачно догодило на Косову» — истакао је Келин.

Према његовим речима, УН ће после истраге морати да изнесу закључак и саопште ко је одговоран за тај инцидент, преноси Спутњик.

«Знамо да је истрага у току. Ми их пожурујемо, али се они увек позивају на недовољан број људи. Пружили су нам уверења да ће тај процес бити убрзан» — рекао је Келин.

Акција специјалних полицијских одреда самопроглашеног Косова на северу покрајине почела је 28. маја ујутру, а под изговором да је реч о акцији против организованог криминала, полиција је упала на север Косова и Метохије у оклопним возилима.

Неколико људи је повријеђено, међу њима и три полицајца, новинар и два званичника УН, од којих је један Рус Михаил Красношчеков.

Москва: УН обећале да ће убрзати истрагу о нападу на Руса на Космету

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »