Заплењена станица полиције: Мафији плаћали 100.000 евра кирије

Већини људи прва асоцијација на Сицилију је мафија. Нико, међутим, па ни сама полиција, није могао ни да наслути могућност да та иста полиција плаћа најам за објекат у коме се налази њихова полицијска станица — мафијашкој породици.  Управо то се догодило у сицилијанском граду Виторији.

Финансијска полиција је запленила зграду у којој је било седиште локалне полиције, у склопу истраге имовине мафијашке породице Лука, потврдио је портпарол тамошње полиције.

Претходно су лист Република и новинска агенција АНСА објавили да је полиција плаћала 105.000 евра годишње за најам дела зграде.

Како је навео лист, мафијашка породица Лука је имала 50 одсто власништва над зградом 2012., односно у време када се полицијска станица у њој налазила већ неколико година.

Полицијски званичник Салваторе Ла Роса је рекао да у то време италијански МУП није знао за повезаност новог власника са мафијом.

Већ месецима се, како је рекао, ради на томе да се полицијска станица из практичних разлога премести у други простор, што ће се сада додатно убрзати.

Информација о претресу имовине мафијашке породице Лука објављена је још 1. јула, али није одмах било познато да ли се то односи и на зграду полицијског седишта.

Чланови породице Лука локално су познати као трговци аутомобилима и предузетници са некретнинама, а оптужени су за прање новца у име мафијашког клана Ринзивило.

Браћа Франческо Анронио и Салваторе Лука, као и Салватореов син Роко, налазе се у предистражном затвору под оптужбом за сарадњу са мафијом.

(b92.net)

Заплењена станица полиције: Мафији плаћали 100.000 евра кирије

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »