За непримерен садржај на интернету казна и до 1,5 милиона динара

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је да је једна од важних новина Предлога измена и допуна Закона о електронској трговини увођење механизама за уклањање недопуштених и незаконитих садржаја са интернета.

министар ЗоранЂорђевић (Фото:Лола Ђорђевић)

Ђорђевић је објаснио да се надлежним органима омогућава да донесу акте којим налажу, на пример власницима интернет сајтова, да уклоне недопуштени садржај, међу којима је говор мржње, у току од два радна дана.

Уколико то не учине, правна лица ће новчано бити кажњена са 100.000 динара до 1,5 милиона динара правно лице, а предузетници од 10.000 до 300.000 динара.

“Новина је што се слање комерцијалних порука, као што су смс и мејл, као канала којим трговци промовишу своју робу, омогућава само уз претходни пристанак потрошача коме је таква врста поруке намењена”, рекао је Ђорђевић.

Министар је додао да је слање комерцијалних порука мимо сагласности особе којој је упућена, изменама закона је такође прекршајно санкционисано, фиксном казном од 100.000 динара за правно лице, односно 20.000 динара за предузетника”.

 

За непримерен садржај на интернету казна и до 1,5 милиона динара

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »