Вучић од главно командујућег НАТО-а затражио да у Генералштаб у сваком тренутку има контакт са командом КФОР-а

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас врховног команданта НАТО снага за Европу и команданта европске команде америчких снага генерала Тода Волтерса и изразио задовољство добром сарадњом са НАТО, која се развија уз поштовање војне неутралности Србије.

Тод Волтерс (фото : Лола Ђорђевић)

Председник Вучић је истакао да су међународне мировне снаге на Косову и Метохији под вођством НАТО гарант безбедности српског народа на КиМ. Зато је затражио да начелник Генералштаба Војске Србије у сваком тренутку може да ступи у контакт са командантом КФОР и истовремено прихватио да врх наше Војске буде на располагању за комуникације са КФОР.

„Добра комуникација између Војске Србије и КФОР је важна како би, без оклевања, била предупређена свака кризна ситуација на Косову и Метохији. То представља гарант безбедности српског народа на КиМ“, рекао је председник Вучић.

Генерал Волтерс је прихватио да у сваком тренутку, без одлагања, постоји могућност међусобне комуникације, јер је то важно за очување стабилности у региону као једног од стубова глобалне стабилности.

Састанак Александра Вучића и Тода Волтерса(фото : Лола Ђорђевић)

Он је потврдио да ће КФОР и даље одговорно испуњавати своје обавезе на Косову и Метохији и похвалио председника Вучића за одговорне, мудре и хладнокрвне реакције у кризним ситуацијама на КиМ.

Генерал Волтерс је подржао напоре које Србија улаже у очување стабилности и ширење сарадње у региону.

Састанак Александра Вучића и Тода Волтерса(фото : Лола Ђорђевић)

Председник Вучић је рекао да је сарадња Војске Србије са НАТО, у оквиру програма Партнерство за мир, у заједничком интересу и изразио наду да ће она бити унапређена са циљем изградње капацитета за допринос међународном миру.

С тим у вези, председник Вучић је нагласио да је усаглашен нови циклус Индивидуалног акционог плана партнерства.

Вучић од главно командујућег НАТО-а затражио да у Генералштаб у сваком тренутку има контакт са командом КФОР-а

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »