Весељи: Србија да призна косовску независност, а заузврат ће Косово признати Србију!

Председник косовског парламента, Кадри Весељи, изјавио је да подржава идеју о привременој суспензији наметнутих 100 одсто увећаних такси на производе из централне Србије, да би се отворио пут за наставак дијалога, али додаје да та суспензија не може бити вечна.

Весељи је у интервјуу за Глас Америке рекао да решење косовског питања види у српском признавању косовске независности као, како каже, «суверене државе Косово у оквиру пoстојећих граница».

За узврат ће, каже «Косово признати државу Србију.

Он то види као «нову еру, еру сарадње и комуникације».

«То би олакшало нама и Србији, две деценије после ослобођења Косова. Србија тачно зна да је изгубила Косово», каже Весељи, који сматра да међународна заједница мора, како каже, да «помогне Србији да прихвати ту реалност».

Додаје да је чуо да Рамуш Харадинај сада заговара прекид дијалога са Београдом, али да он о томе мисли другачије.

«Сешћемо за сто са Србијом кад год нам то кажу Сједињене Државе и Европска унија. Али ми нећемо прихватити било какав споразум који крши наш суверенитет и територијални интегритет…», казао је Весељи, који је потврдио да по питању тарифа на српске производе и дијалог са Беградом унутар владајуће коалиције постоје концептуалне разлике.

 

 

Весељи: Србија да призна косовску независност, а заузврат ће Косово признати Србију!

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »