Стефановић: Чим се помене Ђиласов новац, одмах креће паника

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да полицијски службеници ПУ за град Београд немају овлашћење да дају информације Драгану Ђиласу о истрагама, већ да то ради тужилаштво и додао да Ђилас још није објаснио како је стекао богатство.

Ђилас је у понедељак дошао у Управу полиције за град Београд, где је затражио да полиција од њега узме изјаву, јер га, како је рекао, највиши државни функционери оптужују за наводну пљачку РТС и тврде да је покренута и истрага против њега, а касније изјавио да су му службеници рекли да немају сазнања да се против њега води истрага.

Стефановић каже да је Ђилас „првог полицајца којег је видео питао да ли се води истрага против њега“.

„Како тај човек може да зна? Како зна која организациона јединица МУП-а води истрагу“, питао је Стефановић.

Министар је објаснио да тужилаштво води истраге и да одређеној организационој јединици МУП може да повери рад на њој – СБПОК-у, БИА или некој другој јединици.

„Тужилац зна ко је осумњичени, ко је у којој фази поступка, кад ће кога да зове да да изјаву и зашто“, рекао је Стефановић.

Он је навео да је Ђилас дошао у ПУ Београд да би показао да је чист политичар који никад ништа лоше није радио, али да, наводи, то „не може бити даље од истине“. Тврди да је Ђилас „лагао“ када је рекао да је новац зарадио у Чешкој, а да, када се испоставило да су његове фирме тамо зарадиле 74.000 евра за више година, више не помиње ту земљу.

„Неће да објасне откуд Ђиласу милиони који су настали у време вршења власти. Настали су вршењем послова са државним фирмама. Донео је капитал од 74.000 евра из Чешке, а данас пријављује 25 милиона. То је настало новцем грађана Србије“, рекао је Стефановић.

Он је навео да се сви захтеви Савеза за Србију базирају само на томе да председник Александар Вучић не учествује у политичком животу и да се не оглашава.

„Суштина је – не можемо да победимо Вучића, хоће га народ, хајде да га дисквалификујемо из политичке трке“, оценио је Стефановић. Како каже, чим неко помене Ђиласов новац, одмах креће паника и напад на Вучића и његове сараднике.

 

Нема разлога да изградња метроа не почне следеће године

Прва фаза изградње метроа у Београду почеће следеће године, најавио је потпредседник владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и истакао да Србија има новца да тај пројекат финансира.

„Не постоји разлог да прва фаза не започне следеће године“, рекао је Стефановић и додао да ће у пројекту учествовати више држава.

Изјава о намерама о пројекту београдског метроа између влада Француске и Србије и града Београда потписана је током боравка француског председника Емануела Макрона, а Стефановић каже да „када двојица председника то ураде, знате да ту нема шале“. Наводи да се већ ради на плановима и пројекту, да ће Београд имати прилику да уради нешто о чему сања већ стотину година и то са изузетним компанијама, али истиче да је најважније да Србија то може да плати.

„Биће више држава које ће учестовати у томе, јер је више фаза, од копања и грађевинских радова, до набавке савремених вагона и технике“, рекао је Стефановић. Министар је истакао да ће метро променити изглед града.

„Дочекали смо, то више није само некаква прича“, рекао је он. 

 

 

 

 

 

 

извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »