Орлић: Ђиласове фирме са Телекомом до 2012. зарадиле милионе

 

Члан Председништва СНС Владимир Орлић изјавио је данас да су фирме бившег градоначелника Драгана Ђиласа, у периоду док је био на државним и страначким функцијама, у сарадњи са државном фирмом Телеком Србија оствариле више од 30 милиона евра прихода.

На конференцији за медије испред Старог двора, Орлић је истакао да се „пословна сарадња“ Телекома Србије и његових компанија у региону са Ђиласовом „Дајрект медијом“ и њеним зависним друштвима одвијала кроз два модела.

„Први модел представља закуп медијског простора код Телекома и његових зависних компанија који су реализовали Ђиласова „Дајрект медија“ и њене фирме. Било је то по повлашћеним условима, које никада нико није могао да добије, а добијале су Ђиласове фирме“,рекао је Орлић.

Он је као други модел по коме је функционисала ова „пословна сарадња“, навео директно ангажовање „Дајрект медије“ и њених зависних предузећа од стране Телекома односно његових компанија у региону.

Орлић каже да се непосредно плаћало новцем грађана Србије за различите медијске пропагандне услуге, те да су у том периоду Ђиласове компаније, како наводи, непосредно од Телекома приходовале близу четири и по милиона евра.

С друге стране, наводи он, од 2007. до 2012. године Телекомова предузећа у региону су на рачун Ђиласових фирми оствариле за исту врсту услуга више од осам милиона евра.

„Осим тога, на тих близу 13 милиона евра, долази још већа вредност за тај медијски закуп. Наиме, од 2007. до 2012, на примеру једне компаније која је компанија нашег Телекома у БиХ, констатовали смо да је у вредности од седам милиона евра, уз попуст од пет милиона евра, Ђиласова команија, односно његово зависно предузеће, добило маркетиншки простор“, рекао је Орлић.

Истиче да је ово један од сегмената који објашњава како се Драган Ђилас обогатио док се налазио на власти.

Орлић је поздравио интересовање надлежних органа да се испитају те врсте Ђиласовог пословања и да се, како каже, на чистац истера питање – „како је могуће да је неко ко је имао 70.000 евра у тренутку када је почињао да се бави политиком, из ње изађе са 25 милиона евра у некретнинама које је сам пријавио?“

 

 

 

 

 

Извор: танјуг

 


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »