Konkurs za nagradu Medijakult

Tuesday, July 16, 2019 – 16:45 to Thursday, October 31, 2019 – 23:45

Kulturni centar Vojvodine “Miloš Crnjanski” raspisao je konkurs za dodelu nagrade “Medijakult” kojom želi da afirmiše i podrži kreativno televizijsko stvaralaštvo u oblasti kulture.

Na konkursu mogu da učestvuju televizijske kuće emisijama u oblasti kulture, koje se tematski odnose na kulturni prostor Vojvodine.

Konkurs je otvoren do 31. oktobra 2019. godine, a prijave treba dostaviti na adresu Kulturnog centra Vojvodine “Miloš Crnjanski”: Vojvode Putnika 2, 21101 Novi Sad sa naznakom “Za konkurs Medijakult”.

Sve prijavljene radove pregledaće žiri u čijem sastavu će biti ugledni poznavaoci TV stvaralaštva, a u decembru 2019. godine će u Novom Sadu sedmi put biti uručena nagrada “Medijakult” koja se sastoji od diplome, novčanog iznosa i publikovanja nagrađene emisije na DVD-u.

U okviru nagrade “Medijakult”, KCV “Miloš Crnjanski” prvi put dodeljuje i specijalnu nagradu za TV emisiju u oblasti srpske kulture realizovanu u regionu i dijaspori u vidu plakete.

Prema propozicijama, pravo učešća na Konkursu imaju autori TV emisija koje su realizovane u periodu od novembra 2018. do oktobra 2019. godine.

Emisije mogu biti na srpskom jeziku, a ako su na jezicima nacionalnih manjina, potrebno je dostaviti prevod emisije na srpski jezik.

Vreme trajanja emisija nije ograničeno.
 
Svaki konkursni paket mora da sadrži:

• snimak TV emisije u tri primerka snimljene u DVD formatu (bez fizičkih oštećenja, ogrebotina i sl. u regularnom DVD zapisu – mogućnost reprodukovanja na običnom DVD plejeru)
• uredno popunjen Prijavni list,
• filmografiju autora sa biografijom i fotografijom,
• par fotografija iz TV emisije,
• ukoliko jedan autor konkuriše sa više emisija, svaka treba da bude snimljena na posebnom nosaču i propraćena Prijavnim listom,
• slanje emisija snimljenih na „CD-R“ formatu značiće automatsku diskvalifikaciju.

Prijavni list zainteresovani mogu preuzeti sa sajta zkv.rs

(SEEcult.org)


Source: Портал за културу Југоисточне Европе SEEcult.org (http://www.seecult.org)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »