Генетски модификовани крпељи побегли из лабораторије Пентагона, Представнички дом САД захтева истрагу

Поједини чланови Представничког дома САД страхују да је Пентагон експериментисао на крпељима, а онда их пустио ван лабораторије, што је изазвало ширење лајмске болести, од које у САД болује 300.000 људи.

Лист „Рол кол“, специјализован за покривање свих дешавања у Конгресу и на Капитол хилу, пише да је Представнички дом одлучио да подржи амандман на Закон о одбрани 2020. године, који би захтевао да Министарство одбране провери спекулације о лабораторијски модификованим крпељима, преноси РТС.

Републикански парламентарац Кристофер Смит из Њу Џерзија написао је амандман, који захтева од главног истражитеља Стејт департмента да спроведе истрагу и поднесе извештај о томе да ли је Министарство одбране између 1950. и 1975. године експериментисало на крпељима и другим инсектима да би их користило као биолошко оружје.

Уколико се утврди да је постојао такав или сличан програм, истражитељи ће морати да провере и да ли су неки од инсеката коришћених у огледима побегли или су намерно ослобођени из лабораторија.

„Потребни су нам одговори, и то одмах“, рекао је Смит за „Рол кол“.

Годинама круже спекулације о томе да су стручњаци у лабораторијским постројењима за проучавање животињских болест на острву Плам, близу Лонг Ајленда, и у месту Форт Дерик у Мериленду можда инфицирали инсекте како би развили биолошко оружје.

Генетски модификовани крпељи побегли из лабораторије Пентагона, Представнички дом САД захтева истрагу

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »