Ђорђе Милићевић: Остали смо верни идеји социјалне правде

Шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије, Ђорђе Милићевић рекао је  поводом 29 година постојања те странке да су социјалисти остали верни идеји социјалне правде и борби за обичног човека.

Честитајући годишњицу члановима странке и симпатизерима, Милићевић је новинарима у Скупштини Србије рекао да је СПС за 29 година преживео много тога, али да је остао релевантни политички чинилац што, како каже, довољно говори о снази странке.

“Ми на неки начин треба да будемо захвални онима који су спровели 5.октобар 2000. године, јер да га није било, не бисмо знали ко је у СПС због функције. Није наша слава да никада не паднемо, него да знамо да устанемо, да се подигнемо и усправимо након пада”, рекао је Милићевић.

Он је додао да грађани за 29 година сигурно могу нешто да замере СПС-у, али да не могу да кажу да су били против своје државе и народа.

“И онда када смо били у опозицији, за разлику од данашње, увек смо били на страни државе и народа. Деведесетих година смо имали прилику да чујемо речи попут “издаја, предаја“, али шта је био основ за одбрану националних интереса после 2000.године? Дејтонски споразум и Резолуција 1244”, рекао је Милићевић.

Милићевић је навео да СПС из прошлости извлачи поуке и да данас са коалиционим партнерима жели да одговори на кључна питања која муче Србије и верује да то раде веома успешно.

 

“Са Српском напредном странком делимо вредности и одговорности, не зарад фотеља. Желимо да дамо свој допринос реформском курсу владе, да створимо модерну и развијену државу. Сматрамо да Србија не сме да пропусти ову шансу”, рекао је Милићевић.

The post Ђорђе Милићевић: Остали смо верни идеји социјалне правде appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »