Мали: Никада нисмо били ближе реализацији вишедеценијског сна

Министар финансија Синиша Мали данас је разговарао с представницима француских компанија „Ежис“ и „Алстом“ о изградњи метроа у престоници. Констатовано је да је реч о великом и важном пројекту, те да ће сарадња са француским компанијама, које имају искуства у том послу бити од изузетног значаја.

„Никада нисмо били ближи реализацији нашег вишедеценијског сна. Београд ће коначно добити метро, на понос и радост свих нас. Захваљујући нашим француским пријатељима са којима имамо одличну сарадњу, имаћемо престоницу која ће бити раме уз раме са светским метрополама“, рекао је Мали.

На састанку је било речи о следећим корацима и о начину на који ће се спроводити пројекат. Истакнуто је да је важно да се процес убрза, да би градња почела крајем следеће године.

„Наше намере сада су на сигурним, стабилним ногама и гарант су да ће београдски метро бити изграђен у планираном року. О метроу причамо већ дуги низ година, а пошто су сви предуслови испуњени, становници Београда и његови гости имаће бољи јавни саобраћај у престоници“, рекао је министар финансија.

 

 

 

извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »