Повлачење због дрхтавице: У редовима ЦДУ се разматра повлачење Ангеле Меркел

Због здравственог стања немачке канцеларке Ангеле Меркел у редовима Хришћанско-демократске уније разговара се о томе да би она требало да се повуче пре 2021. године, кажу извори из ЦДУ, преноси Ројтерс.

Меркелова је у среду по трећи пут виђена како се тресе, приликом дочека финског премијера.Канцеларка је, кршећи протокол, седела током свечане церемоније са премијером Данске у Берлину.

Упркос томе што Меркелова инсистира да се осећа добро, унутар ЦДУ се већ разговара о томе када би требало да «преда штафету» својој наследници Анегрет Крамп-Каренбауер, преноси Ројтерс.

Меркелова је већ раније најавила да се неће кандидовати на изборима након истека тренутног мандата.Она је у децембру прошле године уступила место председнице ЦДУ Крамп-Каренбауеровој.Како кажу извори, због Меркелиног стања се доводи у питање да ли ће договор између ње и Крамп-Каренбауерове моћи да дочека 2021. годину.

Ројтерс додаје да Меркелова нема историју тешких болести, али је под притиском медија да буде отворенија о свом здравственом стању.

Повлачење због дрхтавице: У редовима ЦДУ се разматра повлачење Ангеле Меркел

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »