Мистерија у Ватикану: трагајући за несталом тинејџерком, отворене гробнице принцеза за које се испоставило да су празне?

Гробови две немачке принцезе из 19. века који су отворени потпуно су празни, чиме је изгубљена и последња нада да ће бити пронађени остаци тињџерке Емануеле Орланди, која је нестала 1983. године након што је напустила стан своје породице која је живела у Ватикану.

Нестанак Орландијеве је једна од најдужих мистерија и отварање гробница на захтев породице био је последњи покушај да се њени остаци пронађу.

Уместо тога, поставља се ново питање: «Шта се догодило са остацима две принцезе које су сахрањене једна поред друге 1836. и 1840. године?», пренео је АП.

«Гробнице су празне. Сви смо запањени», рекла је новинарима адвокат породице Орланди Лаура Сгро.

Она је примила анонимно писмо у којем је сугерисано да породица треба да провери гробницу где камени анђео држи свитак на латинском језику „Почивај у миру“.

Поред Сгро, отварању гроба присуствовао је и технички експерт породице Орланди и Пјетро Орланди, чија је 15-годишња сестра нестала након што је 22. јуна 1983. отишла на час музике у Риму.

Ватикан је саопштио да је отварање гробова имало негативан исход и да у гробовима нису пронађени ни остаци нити урне.

Гробови принцеза Софи фон Хохенлох и Шарлоте Федерике ди Мекленбург били су потпуно празни, навео је Ватикан у саопштењу и додао да су рођаци две принцезе обавештене о томе.

 

Мистерија у Ватикану: трагајући за несталом тинејџерком, отворене гробнице принцеза за које се испоставило да су празне?

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »