Салвини одговорио на оптужбе: никада нисам узео ни рубљу од Русије

Лидер италијанске Лиге и министар унутрашњих послова Матео Салвини изјавио је поводим извештаја Базфида о наводном сусрету с особама блиским званичницима из Кремља, да никада није узео новац од Русије, преноси Анса.

 «Већ сам подносио тужбу због клевете и поново ћу то урадити данас, сутра и прекосутра. Никада нисам узео ни једну рубљу, евро, долар нити литру вотке из Русије», рекао је Салвини.

У свом извештају информативни портал Базфид навео је да се члан Салвинијеве пратње 18. октобра састао са двојицом Италијана и тројицом Руса у московском хотелу Метропол и да је са њима преговарао о слању милиона долара на име профита за увоз руске нафте Салвинијевој странци и то путем тајних канала.

 Председник удружења Ломбардија — Русија и изасланик Лиге у Москви Савоини рекао је да никада није примио ни рубљу од било које поменуте особе.

Коалициони партнер Салвинијеве Лиге покрет «Пет звездица» саопштио је да та странка ради у интересу Италијана, а не других земаља, а њен председник Луиђи ди Мајо прокоментарисао је читав случај са: «боље Путин него нафташ».

Салвини одговорио на оптужбе: никада нисам узео ни рубљу од Русије

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »