Проф. Др Влада Ђукић: У Мишовићу се лапароскопски уклања тумор дебелог црева

У прва четири месеца ове године у КБЦ Драгиша Мишовић урађено је 100 сложених лапароскопских операција карцинома дебелог црева без отварања стомака, каже директор те установе проф. Владимир Ђукић.

Он је за ТВ Пинк истакао да су хирурзи у Мишовићу потпуно овладали том техником, а предност ове методе је што опоравак пацијента краће траје.

У истом периоду у тој болници урађено је више од 500 лапароскопских операција жучне кесе, више од 600 операција хернија, око 1.000 коронарографија, стентовања. Запослено је шест младих лекара и више од 70 шестара.

„После девет и по година могу да кажем да је болница потпуно профункционисала захваљујући озбиљној помоћи Републичког фонда за здравствено осигурање и Министарства здравља“, рекао је Ђукић.

Додаје да је у Мишовићу враћена перспектива, да лекари који су тамо запослени могу да буду задовољни условима рада и међуљудским односима и да код њих постоји жеља за напредовањем.

Од јесени ће лекари из Мишовића имати прилику да се усавршавају у АКХ клиници у Бечу.

У Мишовићу је почео са радом и Центар изврсности за запаљенска оболења дебелог црева.

„Имали смо срећу да је проф. Дино Тарабар прешао са ВМА код нас. Осим Центра за ендоскопију, где је је урађено више од 4.000 ендоскопских процедура, колоноскопија, гастроскопија, ендоскопских биопсија, имамо и центар за запаљенска обољења дебелог црева где се примењује иновативна терапија“, навео је Ђукић.

Каже да се у тој болници на транспарентан начин прате токови новца, да имају софтвер помоћу кога једним кликом може да се види стање потрошног материјала, лекова, фактурисање и како се дистрибуира новац од РФЗО, према добављачима, како се сервисирају обавезе.

„Велики је новац у здравству, а користи се за инфраструктурне радове, за иновативну терапију у лечење онколошких пацијената. Мислим да наши пацијенти добијају добру услугу за тај новац који је опредељен за здравство“, рекао је он.

 

Извор: Танјуг, ТВ Пинк

The post Проф. Др Влада Ђукић: У Мишовићу се лапароскопски уклања тумор дебелог црева appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »