Фудбалске иновације: Како ће Руси одржати самит индустријализације?

Од 9. јула до 11. јула одржаће се други глобални самит производње и индустријализације (ГМИС) у Јекатеринбургу на Уралу, практично у центру Русије.

Покушајмо да утврдимо да ли назив форума одговара ономе што ће се десити у Јекатеринбургу.

За почетак — мало историјске позадине. Први такав самит одржан је у марту 2017. у Абу Дабију (УАЕ) на иницијативу Организације Уједињених нација за индустријски развој (УНИДО) и уз подршку Владе УАЕ. Манифестација је окупила више од три хиљаде учесника из различитих земаља и постала ефикасна платформа за проширење међународне индустријске сарадње у складу са новим реалностима четврте индустријске револуције.

О одржавању самита ГМИС-2019 у Јекатеринбургу се сазнало крајем 2017. године, када је руска делегација посетила Уједињене Арапске Емирате (УАЕ) као део радне посете.Треба напоменути да је изграђен конгресни центар посебно за самит у Јекатеринбургу са одвојеним улазима и зонама за највише званичнике.

Самит ће се одржати у сарадњи са 10. међународном индустријском изложбом ИНОПРОМ-2019, која је највећа међународна манифестација одржана у Русији у области индустрије и научних и технолошких иновација.

Очекује се да ће више од 10 шефова држава учествовати на самиту, његове главне теме ће бити природне технологије: биометријски дизајн и бионика. Дискусије ће се водити у облику интерактивних дебата, сесија и радионица.

Према речима организатора, глобални самит производње и индустријализације је први форум у свету који успоставља глобално планирање производње. На самиту се доносе одлуке о томе како обликовати будућност производње и промовирати идеје усмерене на постизање инклузивног одрживог индустријског развоја. Окупљајући све релевантне актере, ГМИС има за циљ стварање глобалног консензуса о кључним питањима везаним за производњу.

Истовремено, званични руски органи приписују велики значај предстојећем самиту — заменик шефа владе и почасни председник организационог комитета ГМИС-2019 Дмитриј Козак, Денис Мантуров, министар индустрије и трговине и саветник Владимира Путина Антон Кобјаков, су у више наврата говорили о томе колико велики и важан овај самит.

Генерално, догађај обећава да ће бити занимљив и за представнике бизниса и за академске заједнице. Упркос упорним неслагањима између Запада и Русије, пре годину дана, ова земља нам је већ показала да може савршено да одржава догађаје на највишем нивоу. Видећемо да ли ће Руси успетз да организују ГМИС-2019 као што су пре годину дана организовали Светско првенство. Може се чинити нелогичним некоме да упореди фудбал и индустријски самит, али у доба глобализације и широког увођења нових технологија, ова два догађаја су у корелацији.

Фудбалске иновације: Како ће Руси одржати самит индустријализације?

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »