Додик: Тачи скреће пажњу на себе

Српски члан и председавајући Председништва БиХ, Милорад Додик, коментарисао је данас недолазак председника самопроглашеног Косова, Хашима Тачија, на самит СЕЕЦП, истакавши нема осећај према томе да ли долази или не, те да ће, како је рекао, можда бити лакше кад не присуствује.

Милорад Додик (фото: Лола Ђорђевић)

Додик је поновио да Косово није признато као земља од БиХ и још неколико земаља чланица СЕЕЦП-а, те да је раније договорено, а Косово пристало, да у фусноти само пише да је то Приштина.

«Нема никаквих назнака да је то самостална држава и у оквиру тог формата Тачи је био и позван. Ја нисам овде задужен за социјална питања на међународном плану», рекао је он.

Додик је става да Тачијева озлојађеност иде дотле да често спомиње Републику Српску и да не може да очекује да позитиван однос према томе.

«С друге стране, док год Приштина и Београд не реше проблеме то за нас остаје питање за које нећемо дати било какву сагласнот за кретање Косова ка било каквим међународним институцијама», поручио је српски члан Предсједништва БиХ.

Додик је оценио да се Тачи на овај начин обрачунава, те да је желео да скрене пажњу на себе.

«Немам никаквих осећаја према томе да ли долази или не, можда ће и бити лакше када није ту», оценио је Додик.

Он је напоменуо да је процес сарадње успостављен пре значајног броја година и да је БиХ ове године председавајућа, као и да је ово завршни састанак председавања.

«Желимо да сагледамо све до сада урађене ствари, којих је врло мало. Многе земље су пролазиле кроз изборе тако да није било могуће радити на конкретним стварима, али је неколико важних иницијатива у вези сарадње у погледу очувања мира, сарадње на економском плану, те на развоју инфраструктуре», оценио је српски члан Председништва.

Додик: Тачи скреће пажњу на себе

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »