Ђурић: Питање КиМ испит за сваку српску генерацију

Питање Косова и Метохије је испит за сваку српску генерацију – генерацијска битка, каже директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и додаје да је поправљена ситуација са снабдевањем севера КиМ робом, упркос свим притисцима и забранама.

„Најважније је што су продавнице на северу КиМ снабдевене робом за одређени период. Наш посао је да покажемо солидарност и помогнемо нашем народу на КиМ“, рекао је Ђурић. Додаје да је циљ Приштине да одсеку српски народ на КиМ од српске државе, да ограниче институционалну подршку и да их посебно нервира Српска листа.

„Милан Радоичић је нападнут јер је потпредседник Српске листе, јер му људи верују. Он је показао да има храбрости да се бори за српске интересе. Мотив за нападе на њега је да се ослаби утицај Српске листе на КиМ. Видите да то не даје резултате. Срби на КиМ се нису поколебали“, нагласио је он.

О наводима да ће српским званичницима бити забрањен улазак на КиМ, он је рекао да је њему 18 пута био забрањен улазак у јужну српску покрајину, да то није ништа ново, али да је увек налазио начина да дође на КиМ.

„Споразум о званичним посетама је један од лошијих споразума које је претходна власт потписала. Сада се Албанци тога држе“, истакао је он.

План Београда је, наводи, да се максимално помогне сваком селу на КиМ, да се улаже у здравство, образовање, обнову факултета у саставу Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици.

„У првом уписном року имамо више студената него прошле године, у другом очекујемо још већи број. Ово је година слободног уписа и позивам све младе са КиМ, али и других подручја, да дођу да студирају на Универзитету у Приштини са седиштем у Косовској Митровици“, навео је Ђурић.

Он је појаснио да је Приштински универзитет једини на КиМ који је члан Европске асоцијације универзитета и који учествује у Еразмус програмима.

„Нама је важно да имамо што више младих у Косовској Митровици. Косовска Митровица живне када се напуни студентима, а Универзитет у Приштини има више од 10.000 студената“, навео је он. Оцењује да је ситуација на КиМ тешка, али је српски народ пркосан и поносан и да жели да буду део државе Србије.

 

Вучић има подршку сваког члана СНС-а

“Александар Вучић је камен темељац СНС-а, ужива подршку сваког члана странке, која не жели да разматра опцију његовог одласка са места председника“, рекао је потпредседник СНС Марко Ђурић поводом најаве њеног лидера да би наредне године могао да се повуче са челне позиције.

„Ми у СНС видимо председника Вучића као човека који је камен темељац наше странке. Он ужива подршку сваког члана и не желим да размишљам у другом правцу осим да наставимо заједно да се боримо и да радимо оно што смо радили од 2008. године“, рекао је Ђурић.

Он је подсетио да је Вучић рекао да подржава и воли СНС и да ће то наставити да ради и у будућности.  Додаје да је тешко издржати свакодневни притисак и негативну климу, да се на друштвеним мрежама и у појединим медијима појављује „пљувачки цунами на Вучића“ са гомилом лажи.

„Човек се труди, бори, ради, улаже себе и онда сваког дана буде суочен са најмонструознијим нападима и на његову породицу и на њега лично. Неко сматра да ударајући на чланове породице може да га политички ослаби. То мало ко може да издржи“, закључио је Ђурић.

 

 

 

 

 

извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »