У Албанији се одржавају локални избори, опозиција их бојкотује, ангажован велики број војске и полиције због могућих сукоба

У Албанији се одржавају локални избори на којима премијер Еди Рама очекује убедљиву победу, док их опозиција бојкотује и тражи његову смену.

Због могућих насилних сукоба за безбедност у земљи ангажовани су и командоси.

Њихов задатак је заштита 84 важна објеката међу којима су и амбасаде.

Ангажовано је и око 9.000 полицајаца, припадника граничне полиције док ће око 5. 000 специјалаца за брзе интервенције бити у приправности.

У Албанији ће се гласати у 61 општини, од којих у чак 35 њих на листи кандидата за градоначелнике и одборнике су представници владајуће коалиције предвођене Социјалистичком партијом Едија Раме.

У преосталих 26 општина постоји више кандидата на бирачким листићима, пре свега представници мањих и мањинских странака.

Пре три недеље албански председник Илир Мета је одложио локалне изборе и то због неучествовања опозиције, али и страха од грађанских сукоба. Међутим, премијер Еди Рама је одлуку председника назвао неуставном и поручио да ће избори бити одржани у заказаном термину.

У Албанији се одржавају локални избори, опозиција их бојкотује, ангажован велики број војске и полиције због могућих сукоба

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »