Шок, страх и сузе: Како је изгледао напад Албанаца на српску делегацију ЦЕФТА

Шеф српске делегације при ЦЕФТА Иван Марковић изјавио је да су све делегације земаља које су присуствовале састанку ЦЕФТА у Валони, на којем је приштинска делегација напала српску, биле згрожене таквим понашањем.

Он је то казао за телевизију „Пинк“, поводом инцидента који је направила делегација Приштине, када су флашом гађали Марковића зато што је рекао да је Косово и Метохија саставни део Србије.

Како је истакао, домаћин састанка Албанија покушала је да релативизује инцидент, будући да је то велики пропуст са њихове стране и због политичке подршке привременим институцијама у Приштини, али да остале делегације нису прихватиле тај покушај, преноси Танјуг.

„Сви су били згрожени, био је присутан страх, пошто је већина делегација имала и жене у свом саставу и многе колегинице су и плакале. Нико није прихватио образложење домаћина, сви су подржали нас и изразили велико чуђење и згражавање над таквим понашањем за које може да се каже да је нецивилизовано“, рекао је Марковић.

Он је додао да само пуком срећом флаша није погодила делегацију Молдавије и колегиницу из делегације Србије, као и да је Амбасада Србије у Тирани веома брзо организовала повратак делегације у Србију.

Шок, страх и сузе: Како је изгледао напад Албанаца на српску делегацију ЦЕФТА

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »