Рагми Мустафа поднео тужбу против министра Вулина јер користи «вулгаран и увредљив термин Шиптар»

Председник Националног савета Албанаца Рагми Мустафа изјавио је да је поднео тужбу против минстра одбране Александра Вулина јер, како каже, користи «вулгаран и увредљив термин Шиптар», што Мустафа види као «институционализацију говора мржње против Албанаца» и ширење фобије према Албанцима у Србији.

Портал Прешева Јоне објавио фотографију тужбе на којој се види да је поднета 25. јуна, Вишем суду у Београду.

Мустафа је рекао да у демократској држави сваки министар који вређа мањине у јавности буде барем отпуштен, док се у Србији слави.

«Као што је било и у Немачкој 1939. године. Срећом Србија није Немачка 1939, а Вулин није Вилхелм Кајтел», рекао је Мустафа.

Додао је и да Вулинов језик «није само производ садашњег система у Србији», већ институционални подстицај растућем ксенофобичном дискурсу против мањина».

Александар Вулин (фото: Лола Ђорђевић)

Покрет социјалиста оцењује да је тужба коју је Рагми Мустафа поднео против Александра Вулина још један безуспешан покушај бивших чланова ОВПБМ да се Вулин ућутка.

«Наш председник Александар Вулин је човек који има храбрости да каже истину. То зна и Рагми Мустафа, то знају и сви они који би да од Србије праве «Велику Албанију», зато га и туже да би га ућуткали, каже се у саопштењу ПС.

До сада то нико није успео, па неће ни демобилисани терориста из ОВПБМ.

„Наравно да Вулин није Вилхелм Кајтел, нити је Србија Немачка из 1939. године. И Србија и Вулин припадају бољој и честитијој страни света, а Мустафа који узима огромну плату од државе Србије и који би у Србији да диже споменике терористима и бившим саборцима припада оној другој, пораженој страни», закључује се у саопштењу Покрета социјалиста

 

Рагми Мустафа поднео тужбу против министра Вулина јер користи «вулгаран и увредљив термин Шиптар»

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »