Путинов став о либерализму и ЛГБТ популацији погодио «у живац» Елтона Џона, ево како му је руски председник одговорио

Путинов недавни интервју за „Фајненшел тајмс“ као да је погодио у живац бројне јавне личности, међу којима и поп певача Елтона Џона. Чак ни на Самиту Г20 у јапанском граду Осаки руски председник није успео да избегне објашњавање свог става о сексуалним мањинама и либерализму.

© SPUTNIK / ИЛЬЯ ПИТАЛЕВ
Председник Русије Владимир Путин на самиту Г20 у Јапану

Русија није оријентисана против припадника ЛГБТ заједнице, али мањина не сме агресивно да намеће своје погледе младим људима, који можда нису способни да определе свој идентитет, рекао је Путин новинарима у Осаки и апеловао:

„Дајмо деци могућност да одрасту и да потом одлуче ко желе да буду. Оставимо их на миру“.

У интервјуу „Фајненшел тајмсу“ руски председник је изјавио да је либерална идеја сама себе исцрпла и да је постала противречна интересима огромне већине становништва.

На Самиту Г20 у Осаки Путин је признао да је био изненађен реакцијом на своја размишљања о заласку либерализма на Западу, која је исказао у интервјуу објављеном уочи Самита.

„Ипак, интервју је изазвао интересовање. Колеге су разговарале са мном о темама о којима сам говорио, неко их је подржао, а неко ми је опонирао“, рекао је Путин.

SPUTNIK
Поп певач Елтон Џон

Руски председник је био принуђен да одговори на приговор који није стигао из Осаке, него из Лондона. Британски певач Елтон Џон прекорио је Путина да је био неискрен када је рекао да у Русији нема прогона људи нетрадиционалне сексуалне оријентације.

„Он је генијални музичар, али мислим да је у заблуди. Ништа ја ту нисам изокренуо, заиста имамо равноправан однос према представницима ЛГБТ заједнице“, одговорио је Путин.

Руски председник се осврнуо на закон због којег је Русија изложена критикама за Запада, а којим се забрањује ЛГБТ пропаганда међу малолетницима.

„Хајде да дозволимо младом човеку да одрасте, а да затим одреди ко је! Шест или пет полова су измислили… Не разумем шта је то уопште. Дај Боже, наравно, здравља свима. Али не треба дирати децу!“, закључио је руски председник, обраћајући се новинарима у Осаки.

Он је оценио да присталице либералне идеје агресивно намећу своју тачку гледишта већини и да је потребно бити „лојалнији и толерантнији“.

„Треба поштовати све, то је истина, али не сме се насилном методом наметати своје гледиште, а представници такозване либералне идеје у последње време просто намећу, у школама директно диктирају неопходност одређеног такозваног сексуалног васпитања. Ако родитељи то не желе, само што их у затвор не трпају због тога. Ето о чему говорим“, рекао је Путин.

 

 

Путинов став о либерализму и ЛГБТ популацији погодио «у живац» Елтона Џона, ево како му је руски председник одговорио

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »