Вучић: Велика је нервоза у Приштини

Физички напад приштинске делегације на представника Србије на састанку ЦЕФТА у Валони говори о томе колика је нервоза у њиховим редовима, оценио је данас председник Александар Вучић, коментаришући то што су чланови делегације из Приштине гађали флашом шефа српске делегације Ивана Марковића.

Александар Вучић (фото : Лола Ђорђевић)

„То није израз снаге и надмоћи, већ слабости и нервозе“, поручио је председник Србије.

Како је рекао, Приштина је мислила да је 2008. године завршила све и не може да прихвати да неко заступа ставове различите од њихових и да неће да пристане на притиске.

„Када сте приморани да некога гађате флашом, као што су неки радили и у Скупштини Србије и у другим местима током дискусије то јасно говори да је неко изгубио живце“, нагласио је Вучић.

Додао је да Приштина има и разлога да буде нервозна, али да ће две стране, свеједно, морати да се врате за сто и да разговарају, кад тад, а то ће, поновио је, бити када Приштина укине таксе.

„Кад тад, морамо да разговарамо, разговори и дипломатија и постоје да бисмо разговарали“, рекао је Вучић.

Истовремено, изјаву Хашима Тачија да је уједињење са Косовом сан сваког Албанца који живи на територији Прешева, Бујановца и Медвеђе не треба, каже, схватати озбиљно, а њен смисао је унутрашња битка за политичку превласт у Приштини.

„Нити он то може да оствари, нити они то могу да остваре, нити то има било какве везе са реалношћу. То је све за њихове унутрашње политичке потребе. Сада се доказују он и Харадинај ко је од њих већи националиста и ко може више националних циљева Албанца да испуни“, рекао је Вучић и додао да му је без везе та прича.

Нема никакве озбиљне опасности по наш народ у тим општинама, каже, нити такве изјаве имају било какве везе са реалношћу, преноси Танјуг.

„Нисам ја као неко други да се бусам у прса и претим неком, али треба људи да знају да ту однос снага није мерљив. Најбоље је да тако кажем, тако да никакве озбиљне опасности нема“, поручио је Вучић.

Спутињк

Вучић: Велика је нервоза у Приштини

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »