Власт у Црној Гори више антисрпска него било која друга у региону

Председник Нове српске демократије  и један од лидера ДФ-а Андрија Мандић оценио је да је у Краљеву настављена једна добра пракса сусрета и разговора власти из Србије и Репубике Српске са политичким представницима Срба и свакако да би било добро да они буду и чешћи, јер постоји велики број проблема који се не смеју одлагати, него што пре решавати, пише Борба.

Андрија Мандић(Фото:Лола Ђорђевић)
“Састанак је био квалитетан и садржајан, са доста добрих смерница на који начин убудуће конкретно радити на заштити права српског народа у региону. Такође, важно је да се на Видовдан показала слога и да предлози који су се чули буду спроведени у пракси, да наш народ може очекивати бољитак.

Што се тиче Црне Горе, ми који смо позвани из Црне Горе, отворили смо све горуће теме. Саопштили смо наше ставове и предлоге како даље у ситуацији када је власт у Црној Гори више антисрпска него било која друга у региону и како да јој се супротставимо и изборимо за своја права. У Црној Гори је ударено на све српско- на српски језик, цркву, културне делатнике, политичке представнике српског народа, интелектуалце, уметнике, обичне грађане, и једном се томе расизму и прогону одлучно мора стати на пут.

Српски народ је најбројнији у региону, и наша слога и јединство, окупљање око темељних питања, као и заједничка добро осмишљена акција, могу да у потпуности промене ово стање и да Срби у Црној Гори више никада не буду грађани другог реда и гости у властитој кући, како их сада третира црногорски режим, поручио је Мандић у изјави за Борбу.

Борба/ИН4С

Власт у Црној Гори више антисрпска него било која друга у региону

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »