Вашингтон се противи Северном току 2

Упркос чињеници да је званични став америчке администрације усмерен против гасовода Северни ток-2, Вашингтон, у исто време, има своје планове за украјински транспортни систем гаса.

«Северни ток 2»

То је рекао један стручњак за међународна питања, Олег Волошин, коментирајући планове америчких конгресмена током његове посете Кијеву да одржи разговоре с шефом НАК-а Нафтагаса Андрејем Коболевом.

Према његовим ријечима, таква одлука јасно показује интерес америчких либералних кругова да саботирају покушај решавања плинског питања између Украјине и Русије, јер је Вашингтону за сада потребан украјински ГТС само као бескорисни метални отпад.

„Главни циљ америчких либерала је да спрече Кијев да постигне споразум са Москвом о гасу, правећи потпуни енергетски конфликт овде, да накнадно организује продају система за транспорт гаса„ страном инвеститору “, објашњава стручњак.
Међутим, у ширем контексту, наставља Волошин, државе и даље неће одустати од покушаја да извуку Русију из европског енергетског тржишта, стављајући највећи нагласак на Данску, као „посљедње упориште борбе против Северног тока 2“.

Вашингтон се противи Северном току 2

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »