Мировић: У Војводини смањена незапосленост са 23 на око осам одсто

Током претходних година незапосленост у Војводини са 23 одсто смањена је на око 8,5 одсто, рекао је вечерас председник Покрајинске Владе Игор Мировић у Сомбору где се у оквиру кампање Будућност Србије обратио грађанима.

Он је најавио да ће за неколико недеља бити завршена индустријска зона у Сомбору и да ће коначно, као и у другим великим градовима, и у тај доћи велики инвеститор и отворити нова радна места.

Мировић је захвалио на огромној подршци коју пружају председнику Србије Александру Вучићу и влади.

Навео је да је у Кули пре неколико месеци отворен нови Дом здравља.

Уређујемо и велики Бачки канал, остало је само још шест километара од Куле до Врбаса, рекао је Мировић и додао да је припремљен пројекат за потпуну реконструкцију сомборске болнице.

Мировић је истакао да се ствари у Србији убрзано мењају на боље наводећи да то, до пре само неколико година, није било тако.

2012. и 2013. године у овом и другим крајевима наше земље затекли смо веома лоше стање… Прионули смо на посао, засукали рукаве и поставили приоритете, рекао је Мировић.

Навео је да је главни циљ био смањење незапослености и да у Војводину, као и у друге крајеве наше земље, дођу инвеститори и да се отворе нова радна места.

Мировић је рекао да је други важан циљ био да се поправи стање у болницама и школама и истакао да је то актуелна власт чинила готово свуда.

Мировић је подсетио да ће на пролеће 2020. године бити одржани редовни избори и додао да верује да ће грађани поверење дати онима који су својим радом, трудом и бригом за народни интерес оправдали њихово поверење.

Уверен сам да свој глас, своје поверење, више никада нећете дати онима који су уништили нашу земљу, додао је Мировић.

 

 

 

Извор:Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »