Макрон: Потребни нови партнерски односи са Русијом, ускоро сусрет са Путином

Француски председник Емануел Марон изјавио је на конференцији за новинаре по завршетку самита Г20 у Осаки да је неопходно изградити нове партнерске односе са Руском Федерацијом.

Reuters

Он је најавио и да ће ускоро бити одржан нови сусрет између њега и председника Русије Владимира Путин и то у наредних неколико седмица.

„Са председником Русије разговарали смо о разним кризним питањима, као и о Украјини. Желео бих да се у наредних неколико недеља организује и сусрет на нивоу шефова држава и представника владе у нормандијском формату“, нагласио је.

«Морамо да изградимо ново поверење и безбедносну архитектуру између Европе и Русије … Такође можемо изградити ново партнерство», нагласио је Макрон.

Макрон је рекао и да не жели да тај сусрет буде организован чисто „сусрета ради“, већ да дође до евидентних напредака по питању украјинске кризе.

„Наши тимови, наши министри ће се састати како би наставили овај разговор у наредних неколико недеља. И ми ћемо се такође састати како бисмо разговарали на ту тему“, закључио је француски председник.

Макрон: Потребни нови партнерски односи са Русијом, ускоро сусрет са Путином

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »