Линдеман: Од Ирана не треба правити други «Авганистан»

Иранско уништавање шпијунског дрона од стране Сједињених Држава прошле недеље повећало је тензије између Техерана и Вашингтона.

«Оно што нам сада треба није нови рат, већ дипломатске вештине и промишљена политика растерећења», каже Гунар Линдеман, члан Представничког дома у Берлину.

Цена нафте ће такође нагло порасти, а амерички рат против Ирана ће се проширити као пожар широм региона.

„И милиони избеглица поново ће отићи у Немачку због америчких напада. Не можемо да прихватимо чињеницу да Сједињене Државе, из геополитичких разлога, претварају друге земље, као што је Сирија, у рушевине, а Немачка онда плаћа рачуне, прихвата и финансира милионе избеглица ”, наставља Линдеман.

Упркос чињеници да се у Европи традиција, начин живота и култура у целини разликују од оних усвојених у Ирану, ми немамо право наметати наш начин живота људима различите националности. Штавише, милиони избеглица из не-иранских култура неће моћи да се слажу. Зато ми Немци морамо учинити све за мирно решење иранског сукоба.

Други «Авганистан» такође није погодан за светску заједницу. «Зато морамо сада активно да се посветимо очувању мира»? проглашен Линдеман.

Линдеман: Од Ирана не треба правити други «Авганистан»

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »