Ивица Дачић: Србија наставити да развија своје политичке, економске и културно-просветне односе са свим државама Јужне, Северне Америке и Kариба

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић у својству шефа делегације Републике Србије – државе посматрача у Организацији америчких држава, најважнијој регионалној организацији, на маргинама 49. заседања Генералне скупштине ОАД-а имао сусрете са двадесет шефова делегација држава чланица.

У интензивним разговорима током дводневне конференције министар Дачић је имао прилике да своје саговорнике упозна са текућим политичким процесима у региону, резултатима економске политике и реформама које спроводи Влада Републике Србије, као и са основним спољнополитичком приоритетима Србије.

Саговорници из држава чланица Организације су високо оценили долазак делегације Србије на челу са првим потпредседником Владе и министром спољних послова и активности које Србија спроводи у Организацији, као и са државама чланицама ОАД-а.

Министар Дачић је у разговорима истакао да ће Србија наставити да развија своје политичке, економске и културно-просветне односе са свим државама Јужне и Северне Америке и Kариба.

Шеф српске дипломатије је током Генералне скупштине ОАД-а у сегменту посвећеном сарадњи држава чланица Организације имао излагање у коме је акценат стављен на активности и стратешки наступ Србије у сарадњи са регионалним организацијама, као и билатерално са државама чланицама а све и циљу унапређења свеопште сарадње и у корист свих заинтересованих страна.

Извор: МСП

The post Ивица Дачић: Србија наставити да развија своје политичке, економске и културно-просветне односе са свим државама Јужне, Северне Америке и Kариба appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »