Ђурић: За Србе на КиМ сваки дан је Видовдан

За Србе на Косову и Метохији сваки дан је Видовдан, јер се свакога дана боре за опстанак, изјавио је данас директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Марко Ђурић.

Он је истакао да нико на КиМ неће остати ни гладан ни жедан, и да ће се радити на нормализацији ситуације по питању снабдевања основним животним намирницама.

Ђурић каже да је било важно да се јуче, када је био у Зубином Потоку и Косовској Митровици, пошаље на КиМ порука у име целе Србије слоге и солидарности.

Према његовим речима, Албанци су све време „играли шаховску игру“ и тражили начин како ће да понизе Србију и да нађу начин да он не оде на Косово.

„Онај ко зна шта Видовдан и Косово и Метохија значе за Србију зна да је немогуће било ког Србина спречити да буде на Косову и Метохији“, истакао је Ђурић.

Он је навео да није одустао због претњи Приштине на Косово и да то никада неће урадити.

„Не желим да угрожавам било чију безбедност и било чије животе, ми настојимо да будемо одговорни, да никоме не дамо повод, макар и лажни да гази и угњетава наш народ. Србија и њене државне институције су с нашим народом на КиМ“, рекао је Ђурић.

Он је навео и да Србија на КиМ спроводи 149 пројеката подршке, а до краја године тај број ће бити повећан на 350.

Ђурић каже да би волео да Албанци науче нешто из поруке да оно што је добро за Србе, не мора бити лоше за њих, и додао да је у цивилизацијском смислу био разочаран изјавом Енвера Хоџаја који је рекао да сматра да је стамбени пројекат „Сунчана долина“ српски агресорски покушај да се промени етничка структура на северу КиМ.

 

Шовинистички испад против српског представника у ЦЕФТА

Директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Марко Ђурић оценио је данас да напад приштинске делегације на представника Србије на састанку ЦЕФТА у Валони показује шта се дешава када „једној недораслој администрацији дате приступ међународним организацијама“.

Састанак на нивоу заменика министара у оквиру споразума ЦЕФТА прекинут је јуче у Валони пошто су чланови делегације из Приштине флашом гађали шефа српске делегације Ивана Марковића.

„Десио се један шовинистички испад против српског представника који је на састанку рекао да ЦЕФТА не треба да се користи за дневно политичке сврхе“, рекао је Ђурић.

Како је додао, представник Србије рекао је и да треба укинути таксе Приштине на српску робу, а „доживео је да на међународном скупу буде гађан флашом“.

„То вам показује шта се дешава када једној недораслој администрацији дате приступ међународним организацијама. Зато сам поносан на то што смо успели да спречимо чланство Косова у девет међународних организација“, рекао је Ђурић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг/Пинк


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »