Вучић: Јединство Срба из региона, чуваћемо идентитет народа

Председник Александар Вучић разговарао је са представницима Срба из региона и изразио задовољство што је показано јединство. Поручује да Србија неће понављати грешке из прошлости и неће никоме наметати своју вољу, али неће ни дозволити да било ко угрожава идентитетска права српског народа.

Александар Вучић (фото : Лола Ђорђевић)

«Захвалан сам свим људима, иако они не представљају увек исте политичке опције, јер смо показали јединство српског народа и жељу да очувамо српски језик, културу, традицију и да се за наше циљеве боримо мирним средствима, не угрожавајући интегритет било које земље у региону, али поштујући право на очување посебности наших националних, верскихм права», рекао је Вучић.

Додао је да су састанку присуствовали представници Срба из Словеније, Хрватске, БиХ, РС, Црне Горе и Северне Македоније.

Навео је да су разматрали позицију Срба у свакој земљи, као и начин на који држава Србија може да помогне.

«Радићемо много као Србија и помагаћемо нашем народу, а посебно ћемо да радимо на идентитетским правима, очувању спрског језика и писма», подвукао је Вучић.

Такође, навео је и да ће се радити на заједничкој припреми за попис, јер Србија и Срби желе да сачувају српски идентитет, односно идентитет оних људи који желе да искажу национална осећања као у прошлости.

Председник је, међутим, указао да састанак није био лак, те да се говорило о проблемима, а да «посебно није био лак» када се говорило о ситуацији у Црној Гори.

Србија ће, поручио је, поштовати све друге државе, али ће увек подржавати борбу за останак и опстанак српског народа на вековним огњиштима и то ће чинити у складу са законима дргих држава у региону.

«Србија неће понављати грешке из прошлости, никоме нећемо наметати своју вољи, али ни довозлити да угрожавају идентитетска права нашег народа. На то имамо право, то смо чинили до сада и чинићемо и у будућности», поручио је председник.

Најавио је да ће следећи сусрет у истом форматуу бити одржан крајем августа или почетком септембра.

Додао је и да му је драго што се са Србима из региона састао управо на новом аеродрому, између Краљева, Чачка и Крагујевца.

«Верујем да је то добар сигнал за будућност народа», рекао је Вучић.

РТС

Вучић: Јединство Срба из региона, чуваћемо идентитет народа

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »