Смршајте или тражите нови посао: Најмање 625 мексичких полицајца није прошло тест за Националну гарду

Полицајци у Мексико који хоће да се прикључе Националној гарди морају да смршају како би се бавили мигрантском кризом у земљи. Групи полицајаца је речено да имају шест месеци да испуне услове о тежини или да мењају посао.

Најмање 625 полицајаца који нису испунили захтеве о телесној тежини морају да посећују контролне пунктове Националног имиграционог института на северној и јужној граници током шест месеци или док траје хитан случај, пише дневник Ел Финансиеро, преноси ББЦ на српском језику.

Ако полицајци и након тога не прођу тест, мораће да остану у имигрантској служби, да буду део Државне службе заштите, или ће остати без посла, јер ће крајем јуна полиција бити спојена са Националном гардом.

Истраживање Националне агенције за статистику и географију за 2017. утврдило је да 79 одсто полицијских службеника у земљи има прекомерну тежину или је гојазно.

Председник Андрес Мануел Лопес Обрадор је почетком ове године од Конгреса добио одобрење за нову Националну гарду која ће имати 60.000 војника, чиме је испунио обећање да ће се концентрисати на борбу против организованог криминала и општег безакоња.

Међутим, критичари тврде да се Национална града не бави организованим криминалом и безакоњем, већ имиграционом кризом, пошто људи из земаља Средње Америка покушавају да дођу до САД преко Мексика.

Смршајте или тражите нови посао: Најмање 625 мексичких полицајца није прошло тест за Националну гарду

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »