РТС: Због мапе Србије без КиМ нећемо емитовати промотивни материјал Европског првенства за кошаркашице

РТС је објавила данас да неће емитовати промотивни материјал Европског првенства за кошаркашице, због тога што је у том материјалу мапа Србије без Косова.

«Иако је самопроглашена држава Косово чланица ФИБА, РТС током овог шампионата неће пуштати промо материјале који су за нашу земљу неприхватљиви», пише на сајту РТС-а.

РТС је навела да је, као и сви други емитери у Европи који су купили право на Европско првенство у кошарци за жене, добила од ФИБА пакет шпица, џинглова и осталог промотивног материјала.

Материјал у којем су представљени градови-домаћини Европског првенства у кошарци се, како се наводи, налази и на званичном сајту ФИБА.

У четвртак увече, током преноса утакмице Србија-Белорусија, више пута је због нестанка струје у Зрењанину дошло до прекида сигнала из шпанске продукције која га прослеђује Евровизији и свим емитерима. Тог продуцента сигнала је ангажовала ФИБА.

Током тих прекида, како пише РТС, грешком је емитован један кадар промотивног материјала с графиком мапе Србије без Косова.

РТС: Због мапе Србије без КиМ нећемо емитовати промотивни материјал Европског првенства за кошаркашице

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »