Путин: Либералне вредности превазиђене

Руски председник Владимир Путин изјавио је да су либералне вредности превазиђене пошто их је одбацила већина људи у западним земљама.

Путин је у интервјуу за Фајненшел тајмс рекао да је немачка канцеларка Ангела Меркел направила кардиналну грешку тиме што је усвојила либералну политику према мигрантима са Блиског истока, пренео је Ројтерс.

«Либерална идеја полази од тога да ништа не треба учинити. Мигранти могу да некажњено убијају, силују, пљачкају, само зато што се њихова права морају заштитити. Каква су то права? Сваки злочин мора бити кажњен», рекао је Путин.

Путин је додао да су такве либералне идеје постале превазиђене јер су, како је оценио, дошле у конфликт са интересима велике већине популације.

Додао је да Русија није хомофобична, али да му спремност Запада да прихвати хомосексуалност и необавезан однос према питању полова делује претерана.

«Традиционалне вредности су стабилније и важније за милионе људи од ових либералних идеја, које по мом мишљењу, заправо престају да постоје», додао је Путин.

Путин је такође рекао да има утисак да либерални кругови желе да искористе проблеме кроз које пролази католичка црква како би је уништили.

Танјуг

Путин: Либералне вредности превазиђене

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »