Немачка покушава да пооштри закон о мигрантима

Немачки парламентарци подржали су увођење новог законодавства, према којем би држављанство Немачке могло бити лишено особа које су или су бивши припадници терористичких група.

О овоме извештава Дојче Веле.

Нови закон увелико пооштрава правила за стицање немачког држављанства. Поред тога, до десет година, то јест, двапут, продужен је период у којем мигрант може бити лишен држављанства ради давања лажних информација.

Истовремено, нови закон се већ суочио са значајном препреком. Чињеница је да, према законодавству Савезне Републике Немачке, власти не могу лишити лице његовог држављанства ако у том случају он може постати лице без држављанства. Тако и потенцијални терористи имају шансу да са собом задрже немачки пасош.

Током гласања, нацрт закона није био подржан од стране ниједне опозиционе фракције. Истовремено, представници партије Алтернатива за Немачку, која се залаже за радикалније начине суочавања с миграцијском кризом, оштро је критиковала предлог закона за његову «мекоћу».

У исто време, посланик из леве партије, Мартин Ренер, генерално је признао да је закон симболичан, па чак ни радикални исламисти, које је циљао, не би могли да додирну, због чињенице да су сви њихови злочини почињени у прошлости.

Немачка покушава да пооштри закон о мигрантима

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »