Мило Ђукановић: Бројни процеси су учврстили поверење и унапредили сарадњу између Црне Горе и Косова

 «Ступање на снагу Споразума о граници, отварање Развојног центра Црногораца на Косову, као и именовање почасног конзула, процеси су који су учврстили поверење и унапредили сарадњу,» оценио је председник Црне Горе Мило Ђукановић који је у опроштајну посету примио Скендера Дурмишија, амбасадора Републике Косово у Црној Гори.

Председник Црне Горе захвалио је амбасадору Дурмишију за одличну сарадњу током његовог дипломатског мандата и допринос унапређену односа између две државе.

«Ступање на снагу Споразума о граници, отварање Развојног центра Црногораца на Косову, као и именовање почасног конзула, процеси су који су учврстили поверење и унапредили сарадњу,» оценио је Ђукановић.

Он је истакао да Црна Гора пажљиво прати догађаје на Косову, са позиције пријатељских односа суседа, али и са жељом да проблеми који постоје у региону добију што пре епилог у интересу свих.

Ђукановић је исказао подршку за обнову дијалога између Београда и Приштине у најскоријем року, како би се показала одговорност према региону и његовој европској перспективи. Ђукановић је истакао да Црна Гора настоји да буде конструктиван партнер, свјесна деликатности тог питања и његовог значаја за стабилност региона у целини.

”Црна Гора ће са истим разумевањем наставити да и даље подржава стабилност и просперитет Косова и његову даљу европску интеграцију», казао је он.

Ђукановић је амбасадору Дурмишију пренео и захвалност Црне Горе за пажњу Косова према црногорској националној заједници и напретку у стварању услова за њено окупљање и конструктивно деловање.

Амбасадор Дурмиши је захвалио на пријему председнику Ђукановићу истичући да му је била привилегија и част да буде први амбасадор Косова у Црној Гори, гдје је, како је казао, наишао на изузетан пријем и сарадњу црногорских инситуција. Дурмиши је нагласио да се радује успесима Црне Горе, као и да високо цени допринос Црне Горе регионалном напретку.

Саговорници су се сагласили да су досадашњи резултати у сарадњи добра основа за продубљивање односе прије свега у области економије, инфраструктурног повезовања и културе.

Мило Ђукановић: Бројни процеси су учврстили поверење и унапредили сарадњу између Црне Горе и Косова

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »