Гостовање Ђорђа Милићевића у емисији Политикон: Дијалог ће се увек водити у парламенту

Гостујући у емисији Политикон,  потпредседник Скупштине Србије, шеф посланичке групе СПС и високи функционер Социјалистичке партије Србије, Ђорђе Милићевић је одговарао на питања о актуелној политичкој, економској и безбедносној ситуацији.

„Без обзира на то што један део опозиције не учествује у раду парламента, дијалог се и даље води у парламенту, такође, један део опозиције никада и није напустио скупштинске клупе, схватајући да је то безидејна реакција,  други део опозиције је схватајући своју грешку решио да се врати у посланичке клупе и учествује у раду парламента. Остао је још овај део опозиције који још увек трага за начином како да се врати у парламент, али чему бојкот? Мој лични став је ту крајње јасан – Сматрам да су се определили за бојкот пре свега због немогућности, немоћи и анемичности да кроз једно демократско сучељавање мишљења, да кроз демократску расправу покажу своју снагу у парламенту и онда се одлучују за неки вид“отвореног парламента “ у скупштинском холу, где су водили скупштински монолог, као карате са замишљеним противником. И они сматрају да о питањима од националног интереса треба да разговарамо испод шатора, као неки племенски савез, а не у Скупштини, као цивилизовано друштво“, каже Милићевић.

 

Извор: ТВ Палма Плус

 

The post Гостовање Ђорђа Милићевића у емисији Политикон: Дијалог ће се увек водити у парламенту appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »