Ђурић: Космет је најбоље место за прославу Видовдана

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић стигао је данас у Зубин поток, састао се са градоначелницима четири општине са севера и обратио окупљеним грађанина.

Више стотина грађана дочекало је Ђурића, а он им је пренео подршку и поручио да је Космет најбоље место за прославу Видовдана.

„За нас Србе нема лаког Видовдана. Ниједан у последње три деценије није био, ниједан који је претходио. Али, као што су чинили наши преци и ми ћемо да сачувамо наш језик и национални идентитет. А овде, на Космету, је најбоље место да прославимо Видовдан“, рекао је Ђурић.

Он је додао да жели да пренесе подршку и љубав и братску солидарност читавог српског народа.

„Оно што ви овде издржавате вредно је дивљења и поштовања да бисте остали и опстали на вашим огњиштима.

Упркос свим притисцима нећемо престати са борбом, ни са подршком нашем народу, иако то многе нервира.

И управо данашње отварање Водовода је пример, а ја вам доносим лепу вест да ће држава Србија наставити са изградњом секундарне мреже, што значи да на северу Космета у чесмама неће бити само бољи притисак него и квалитетнија вода.“

„Моја порука вама је да чувате једни друге, градите јединство, да понављамо наш завет и не дозволимо да нас било ко подели, разједини, једне од других“.

„Држава тренутно реализује 149 пројеката на Космету, а до краја године тај број износиће 350, попут овог водовода, обнова школа, изградње привредних капацитета…

Верујемо да након најтежих олуја долази леп период, а ми Срби смо старе чекалице. Знамо шта је било наше, шта је наше и шта ће увек бити наше.

Живела Србија“, завршио је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »