Дачић: Захвалност на принципијелној подршци основним постулатима међународног права Светом Винсенту и Гренадину

Tоком 49. заседања Генералне скупштине Организације америчких држава која се одржава у Колумбији, први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић имао отворен и пријатељски разговор са министром националног напретка и социјалног развоја Светог Винсента и Гренадина Фредериком Стефансоном, недавно изабране за несталног члана Савета Безбедности УН-а за период 2020-2021.

Шеф српске дипломатије је упознао саговорника са текућим политичким процесима и резултатима економске политике у Републици Србији и захвалио је Светом Винсенту и Гренадину на принципијелној подршци основним постулатима међународног права и територијалном интегритету.

Министар Дачић подвукао је више пута исказану храброст Светог Винсента и Гренадина на међународном плану противећи се непринципијелним политикама великих сила.

Два министра су закључила да је потенцијал за развој билатералне сарадње између пријатељских држава у свим областима од заједничког интереса велик, као и да је за то неопходно наставити заједнички рад на усаглашавању билатералних споразума за даљи стратешки развој сарадње.

Договорени су кораци даље сарадње, као и наставак редовних контаката на међународног форумима.

Извор: МСП

The post Дачић: Захвалност на принципијелној подршци основним постулатима међународног права Светом Винсенту и Гренадину appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »