Дачић разговарао са министром спољних послова Тринидад и Тобага

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, на маргинама 49. заседања Генералне скупштине Организације америчких држава која се одржава у Медељину, срео се министром иностраних послова Тринидад и Тобага Денисом Мозесом.

У пријатељском и садржајном разговору два министра су разменила мишљења и ставове о унутрашње-политичким процесима две државе, као и о актуелним спољнополитичком токовима у Латинској Америци и Европи.

Министар Дачић је шефа дипломатије Тринидад и Тобага детаљно упознао са стратешким наступом Републике Србије према пријатељским државама које снажно подржавају принципе међународног права и територијалног принципа и деле исте ставове и вредности као Република Србија.

Министри су се договорили да наставе заједнички рад на унапређењу билатералне сарадње у свим областима од заједничког интереса, да се настави с међусобном подршком у међународним организацијама, као и да се настави са редовним контактима и разменом посета на високом нивоу.

Извор: МСП

The post Дачић разговарао са министром спољних послова Тринидад и Тобага appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »